Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Állataink és a tűzijáték

Avatar photo
You are Reading..

Állataink és a tűzijáték

Minden évben visszatérő téma a petárdák és tűzijátékok miatt megrémült állatok elkóborlása, illetve a felháborodott gazdák és állatvédő ismerőseik anyázós posztjai a közösségi portálokon. 

A szilveszteri mulatozás, és ezzel karöltve a tűzijáték is sok évtizedre visszavezethető hagyomány! Az sajnos már kevésbé hagyomány, hogy a gondos kisállat tulajdonosok arra a nagyjából 4 – 5 órára az állataikat bezárják / betegyék egy olyan helyre (sufni, garázs, pince, akár előszoba), ahol nem hallják a tűzijátékok fülrepesztő sistergését.

Azok a kutyatulajdonosok, akik a fentiek szerint tesznek, sosem szoktak panaszkodni, sosem szokták leoltani azokat az embereket, akik a 365 napból fél napig engedélyezett látványos tűzijátékban szeretnének gyönyörködni.

Félreértés ne essék, „én az állatokkal vagyok”, és tisztába vagyok azzal, hogy az otthon tartott jószágokat a petárdák-, tűzijátékok hangja megijeszti! De könyörgöm, lehet ellene tenni. Van kutyáknak, macskáknak való nyugtató, be lehet őket vinni a pincébe a 18:00 – 06:00 közötti időszakra!

De legyen a véressszájú állatvédőknek igazuk! Tiltsuk be a tűzijátékokat (hiszen petárdát magánszemély nem birtokolhat, így az már alapból törvénybe ütközik, ha valaki azzal csap ricsajt!), legyen csendes a szilveszter, hiszen védeni kell a kutyákat, macskákat!

De ha már betiltottuk a fenti dolgokat, akkor illenék betiltani a fenyőfák kivágását is (a természetvédők jogos kérése) karácsonykor! Azaz ha valaki karácsonyfát akar állítani, akkor azt tegye meg a kerti fenyőfával, vagy vegyen cserepeset!

És ha már tiltásról van szó, akkor a húsvét előtti könyörtelen mészárlást is be kellene tiltani, amikor sertések millióit gyilkolják le azért, hogy a húsvéti asztalra gőzölgő sonka kerüljön.

Tiltsuk be az augusztus huszadikai tűzijátékot is, hiszen az is megrémíti a város állatait!

Tiltsuk be a metszett virágok ajándékozását születésnapkor vagy névnapkor, mert a természetet rongáljuk!

Tiltsunk be minden egyházi ünnepet, hiszen millió számra teszik tönkre a Bosswellia fákat, a tömjén miatt.

Tiltsunk be mindent, mert nincs olyan dolog a világon, ami valakit vagy valakiket ne zavarna!