Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Amikor a kígyó saját farkába harap!

Avatar photo
You are Reading..

Amikor a kígyó saját farkába harap!

Igen furcsa körfolyamat kellős közepébe csöppentem bele. Adva van egy Magyarországon regisztrált .HU domain név. Ennek a domain névnek egy amerikai szerverre kell mutatnia.
Az amerikai szerver tulajdonosai csak akkor engedik, hogy a domain név hozzájuk kerüljön, hogyha Ők kezelhetik. Nem probléma, beállítottam, hogy Ők lesznek a kezelői. Azonban a magyar domaineket kezelő legfelső szervezet ezt elutasította! Arra hivatkozva, hogy az amerikaiak MÉG nem állították be a domain névhez tartozó adatokat saját szerverükön.

És ezt most emberi nyelven, egy mintával próbálom szemléltetni.

Van egy bolt, akinek kell egy nagy felirat a bolt homlokzatára. A bolt megbíz egy ügyintézőt. Emberünk elmegy egy feliratkészítőhöz, aki elkészíti neki a kért feliratot. Ezután elmegy a boltoshoz, hogy megvan a felirat. A boltos azt mondja, hogy egy árva petákot se ad addig, míg a tábla nem díszíti a homlokzatot. Az ügyintéző elmegy ezért a feliratkészítőhöz, és megkéri, hogy tegye fel a feliratot. A feliratkészítő azt mondja, csak akkor teszi fel, hogyha a boltos fizetett érte. Ügyintéző elmegy a bolt tulajdonosához. Ő azonban köti az ebet a karóhoz, hogy amíg nincs tábla, nincs pénz!

Kérdésem a következő, mit kell ilyenkor tenni? Ha mindkét oldal ragaszkodik a saját "elveihez" és nem hajlandó engedni? Mit tehet a csóró ügyintéző???