Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A szőr

Avatar photo
You are Reading..

A szőr

Az igazi kamasszá válás az első férfias szőr megjelenéséhez köthető. Büszke voltam rá. Intim helyen bukkant elő, de büszkén rohantam be a szüleimhez, hogy elbüszkélkedjek vele! Talán még nevet is adtam neki. Nem gondoltam akkor, hogy a rokonai el fogják árasztani a testemet. 🙂
A következő éveim a kiskamaszos szégyenlősséggel teltek el. Büszke is voltam rá, de szégyelltem is, hogy bizonyos helyeket szőr van rajtam. A kezem alatti kis pamacs, a hasamon megjelenő szálacskák, vagy mellizmaimat takaró bolyhocskák még inkább viccesek voltak, mint férfiasak…
Aztán egy nap megjelent az első pihe az államon. Még csak pihe volt, de én már megpróbáltam leborotválni. Apu borotvája éles volt, és igen jól vágta mind a szőrt, mind a bőrt. Csak a vak nem vette észre, hogy a 14 éves fiúcska borotválkozni próbált. Aputól ellesett mozdulatok azóta már mindennapivá váltak, és szinte robotként nyomom a kezembe a borotvahabot, kenem be vele az arcomat, majd a bal oldalról indulva, a bajusz részt a végére hagyva nyesem le a szakállamat. Ha lenyesem. Mert néha nincs hozzá kedvem. Ilyenkor először ninja szőrszálak nőnek (nem lehet észre venni,de már szúr), majd megjelenik a borosta. A borosta, ami állítólag szexi. Aztán a borosta elkezd tovább terjeszkedni, és átcsap pincekakiba. Ez az az állapot, amikor még nem olyan hosszú, hogy szakáll legyen, de már nem olyan rövid, hogy borostának hívjuk. Ilyenkor még viszketni is szokott, hiszen az össze – vissza álló szőröcskék szúrják az ember nyakát! A bajszom ilyenkor úgy nő, mint Rumcájsznak a Nyicsivói erdőben! Csak nekem nincs makk pisztolyom!
A szakállá változás hirtelen történik. Az arcszőr hirtelen elkezd fedni, és az össze-vissza növő szálacskák sorba rendeződnek. Innentől már a növekedése se olyan feltűnő. Pedig továbbra is mint egy inverz kúszónövény, minél közelebb szeretne kerülni a földhöz. Ezen állapotában kezdi a környezetem pedzegetni a TV elvesztéséről szóló pletykákat, illetve azon célozgatások céltáblája leszek, amelyek egy jóval korábbi évezredben élt előemberhez hasonlítanak.
A szakáll elkezd terebélyesedni, és ezzel egy időben öregíteni is. 1-2-3-4-5 évet. Centimétere 2 évet minimum! Ha eléri az ötöt, akkor azt mondják úgy nézek ki mint egy negyvenes évei közepén járó férfiember. Ha eléri a 8 centit, akkor már előre köszönnek a huszonévesek. Ha túléli a borotválás, és a kilenc centiméteren is túlnyúlik, akkor történik valami furcsa.
Elkezd igazi tiszteletet parancsolni! Az utcán hallom, ahogy összesúgnak mögöttem a fiatalabbak, és ámuldoznak, hogy mekkora királyság a szakáll! Ilyenkor a környezetemben élők finoman céloznak arra, hogy alvás közben levágják, vagy drasztikusabb lépéssel egyszerűen csak felgyújtják az arcomat takaró szőrrőzsét!
Ez a hosszúság már problémás, ezért nekiállok és lenyírom. Nyírás közben pedig azon gondolkozom, hogy a szervezetem mennyi energiát és táplálékot fogyaszt el arra, hogy ezt a mennyiségű szőrt "megtermelje".
Ahogy végzek a borotválkozással, elismerő pillantásokat kapok a tömegközlekedési eszközökön, dicséreteket a nőismerőseimtől, és anyu is megnyugszik, hogy a kisfia nem egy kőkorszaki vadember!