Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Múltból a jövőbe

Avatar photo
You are Reading..

Múltból a jövőbe

Ha valaki 40 évvel ezelőtt beszállt volna egy időgépbe és a 2010 -be repült volna, hihetetlenül meglepődött volna. Mondhatjuk nyugodtan, hogy a sci-fi írók futurisztikus gondolatainak nagyrészt már megvalósítottuk, igaz, még a repülő autók nem annyira gyakoriak. De van tenyérnyi méretű- és van szoba fal méretű lapos TV, videotelefon, globális információs csatorna, léteznek olyan gyógymódok, amelyekről még álmodni se mertek volna. Vannak olyan nők, akikben több a mesterséges anyag, mint a saját izmuk! 3 dimenzióban tudjuk a mozielőadásokat nézni, egy hüvelykujjnyi eszközben elfér 30-40 nagylemez teljes tartalma.
De amin a legjobban elcsodálkozna, az a drótok, ami a mai emberek füléből lógnak ki.
Nem kell túl messzire menni, elég ha az ember felszáll egy tömött buszra. A legtöbb ember fülében fülhallgató, aminek zsinórja vagy a zsebbe, vagy a kézben végződik (illetve az eszközben, amit ott tárolnak). Vajon mit gondolna a 40 évet pillanatok alatt átrepülő ember ezekről a zsinórokról? Mire vélné őket? Agytevékenység gyorsítónak? Újfajta kábítószer, amit rögtön az agyba juttatnak?
A zajok alapján, amelyek a kis fülhallgatókból törnek ki, valamilyen speciális hipnotikus tevékenységre tippelne. Talán a mai kor emberének agyát szándékosan zsibbasztják, hogy ne tudatosuljon benne az a sok szenny és gyalázat, amiről nap mint nap hallani lehet?