Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Lefulladva

Avatar photo
You are Reading..

Lefulladva

Hely: Érd egyik forgalmas kereszteződése

Egy kicsi fehér autó a kereszteződésben lefulladt. 40 év körüli hölgy tulajdonosa vészvillogót kitette, és próbált megállítani erős férfi vezetőket, hogy segítsenek neki.
Az erős és fölényes úrvezetők nem álltak meg, csak dudáltak! De azt eszetlenül!
Éppen akkor értem oda, amikor már 6-8 autó feltorlódott, és eszetlenül üvöltöttek a kürtök.
Megsajnáltam a nőt, ezért félreálltam, kipattantam a kocsiból, és gyorsan átszaladtam. A hölgy kérdően nézett rám, addig, amíg nem mondtam neki, hogy segíteni jöttem.
A kocsisor már 4-5 perce állhatott mögötte.
A hölgy beszállt a kis Opelbe, gyújtást adott, és elkezdtem tolni. A híresen udvarias magyar vezetők még akkor is dudáltak, amikor 10 méter után egy másik, velem egykorú srác is csatlakozott a kocsi betolásához. 15 méter után az autó beindult, a mögötte lévő sor 3 km/ h sebességgel követtek minket és folyamatosan dudáltak.
A hölgy intett, a fiatalemberrel egymásra biccentettünk, visszaszálltunk a kocsinkba, és elhajtottunk.

Nekem 2 perc volt, és segítettem egy emberen, jókedvűen folytattam az utamat.
A dudálós parasztok 5 perce várakoztak a gépjárműveikben, és idegesek voltak, mert késésben voltak.

Nehezen tudtam felfogni, hogy a dudálosok miért nem tudtak kiszállni és megtolni a lefulladt kocsit?

1 Comments

  1. Basszus ez tipikus… Total hasonlo szitu volt velem is. Lurdy hazb garazsaba szerettem volna lemenni. Harom auto allt elottem a "soromponal". NEm haladt a sor. Kb 3 perc mulva kiszalltam, hogy "mi a ize van mar". A soromponal egy ember nezett ki az ablakon kerdon. Lattam rajta, hogy valamit nem ert. Mogotte szep nagy terepjaro es persze o bennt ult az autoban ahelyett hogy segitene. En bezartam a kocsit lementem az sorompohoz es lattam, hogy valoszinuleg kinai az illeto es nem ertette mi a bigyot kell csinalni, hogy kinyiljon a sorompo. Mosolyogtam es megnyomtam neki a zold villogo gombot. Kiadott egy jegyet es nagyon halasak voltak. Ennyi. De tulajdonkeppen elgondolkoztam, hogy ha nem lettem volna ilyen jo idegallapotban, talan en sem szalltam volna ki segiteni neki, meg ha az elottem levorol van is szo. Ilyen az ember. Vagyis ilyen a mai magyar ember. Ez van. Bennem is van ilyen kozony. De ez jo pelda volt, hogy odafigyeljunk egymasra mert igy egyszerubb minden.

Comments are closed.