Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

IIS Express + MS Visual Studio 2017 + agyérgörcs

Avatar photo
You are Reading..

IIS Express + MS Visual Studio 2017 + agyérgörcs

A Windows frissült a gépemen, kapott egy jópofa ráncfelvarrást. Ez szép és jó, miután kiabált, hogy újra kellene indítani, javasoltam neki, hogy ezt inkább később, munkaidőn kívül tegye. Intelligens, 19:00 -kor szépen újraindult, és reggel már a belépési képernyő várt (ohh, hogyha csak ez várt volna).

Beléptem, és a szokásos rutin műveletek után (Outlook indít, Microsoft Visual Studio 2017 indít) gyorsan be is töltöttem a Code.Njörd projektet, aminek egy jelentős része egy web alapú rendszer. Nosza betöltés után emlékezvén a tegnapi napra, rögtön el is indítottam, hogy az új import funkciót kipróbáljam. Mármint kipróbálhattam volna, hogyha nem ez a csodás hibaüzenet fogadott volna (This site can’t be reached):

Tyűűűhhaaa! Há’ e meg mi a fene? Ilyet még sosem írt ki. Gyors ellenőrzés, IIS Express process fut, látszólag rendben vannak a dolgok, projektben semmi ilyen változtatás nem volt, ami miatt ez a hibaüzenet jelentkezhetne. VS2017 bezár, újra elindít, projekt Clean, Rebuild. Elindít, továbrra is a fenti hiba.

Pfff… Google a barátom, gyorsan rákerestem, hogy mások mit kezdtek ezzel a hibával. Millió találat, szinte mindenhol azt írják, hogy a .vs könyvtár tartalmát töröljem. Megtörtént, nem indul. Jöttek az újabb ötletek:

  • VS2017 admin módban kel futtatni,
  • gép újraindítás,
  • konfigurációs fájl módosítása
  • port váltás
  • SSL kihagyása
  • IIS Express újratelepítése
  • IIS Express újrakonfigurálása
  • IIS Express x64 -es futtatása

Nem, egyikre se reagált! Cirka 6 óra múltán, miután túlv oltam három gép újraindításon, hat IIS Express telepítésen és eltávolításon, 600 millió konfiguráció módosításon, eldörrent az agyam és az IIS fejlesztői fórumon (tudtátok, hogy létezik ilyen is???) írt az egyik tag, hogy ha X userrel lép be akkor szuperül megy minden, de ha Y userrel, akkor baszik működni az IIS Express, és hogy ez miért van, hiszen ugyanazon a gépen futtatja mindkét esetben?

A kommentelők legtöbbje nem adott túl értelmes válaszokat, de volt egy felhasználó, aki azt írta, hogy biztos egyik felhasználónál a VS2017 -ben be van kapcsolva a „Szerkeszt és Folytat Engedélyezve” (in english Enable Edit and Continue, localhost refuse to connect) funkció.

Keve úr kapva kapott a lehetőségen és gyorsan megnézte:

Bingó, be van kapcsolva. Akkor most próbáljuk ki úgy, hogy nincs bekapcsolva:

OMG! A kód lefordult ÉÉÉÉSSSSSS, megjelent a kezdő képernyő, úgy ahogy eddig is.

Röviden, az történt, hogy a debug közben egy laza mozdulattal bekapcsoltam ez a funkciót, mielőtt a gépem újraindult.

A mai napom hatékonysága igen erősen megkérdőjelezhető, mert a 8 órás munkaidőből legalább hat órát ezzel foglalkoztam!

Apa fortyogó epéje vagyok!