Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A pihenésmentes vasárnap

Avatar photo
You are Reading..

A pihenésmentes vasárnap

Vasárnap hajnalban, 1:20 -kor sikerült ágyba esnem, mert Nóri nem volt hajlandó elaludni. Tudom, hogy én is nehezen tudok elaludni egy új helyen, ezért érthető volt a reakciója. 8 órakor Gabó keltett, már nem is emlékszem, hogy mit mondott, de kipattantam az ágyból, és játszottunk egy kicsit. 9:20 -kor Nórit is kigurítottuk az ágyból (az ominózus emeletes ágyból, amit 2x kellett szétszednem! 🙂 ), és készítettem nekik reggelit. Nóri parizeres szendvicset-, míg Gabó sörsonkás szendvicset kért. Természetesen egyikük se ette meg, így én reggeliztem be, az elkészített szendvicsek nagy részét. Utána megnéztük a „Gnomeó és Júlia” című animációs filmet (ami jópofa kikapcsolódós rajzfilm, sok lüke poénnal!), közben beszélgettünk is mindenféléről.

Reggel nagyon nem tetszett nekik, hogy csak felnőtt fogkrém van, ezért leugrottunk a Penny Market -be, hogy vegyünk gyerekfogkrémet. Visszafele Nóri kiszúrta, hogy jön anyu hozzánk. Villámlátogatásának több célja is volt, az egyik néhány hasznos konyhai eszköz, a másik pedig néhány egészen friss étel elhozatala volt!

Anyu sietett tovább, mi meg bementünk Budára. Először elmentünk ebédelni a Négy muskétás Étterembe, ahol a szokásos rántothusi + sültkrumli vagy rizs kombót kérték. Én csevapcsicsát kértem hagymasalátával (a hagymasalátájuk zseniális volt, fejben már megvan a recept!!). Nóri a csontlevest befalta, így nekem alig jutott belőle, pedig megbeszéltük, hogy fele – fele részt eszünk belőle. 🙂

Utána lóra kaptunk, és elmentünk a Csodák Palotájába, ahol nagy megrökönyödésünkre milliónyi ember áramlott kifele az épületből. Kicsit megijedtem, hogy nem fogunk bejutni, de végül a Fidesz konferencia egyik biztonsági őre készségesen elmagyarázta, hogy merre kell ilyen esetben bemenni.

Kipróbáltunk mindent, és az Öveges teremben kétszer is megcsodálhattuk a fizika és kémia varázslatos világát. Volt olyan dolog, ami még nekem is új volt. Az egyik ilyen az volt, hogy száraz jégből lehetséges tiszta szén kinyerése egy sima kémiai reakcióval (ha az embernek a zsebében ott rejtőzik egy magnéziumrúd!)

Hat órakor zárt a palota, így még 1/2 órát a játszótéren szaladgáltak a gyerekek, majd elkaptunk egy zuhét, ezért elindultunk visszafele. Még benéztünk az Allee -be, hogy vegyek nekik pár ruhát, de 6:55 -kor finoman jelezték, hogy hamarosan zárnak. Így a ruhavásárlás elmaradt. Este megnéztünk vacsora közben (köszi anyu a lekvárt, nagyon ízlett Gabónak!) még egy rajzfilmet, majd zuhanyzás, fogmosás és irány az ágy!

Még olvastam egy halakról és hüllőkrők szóló könyvből 3-4 oldalt, GAbó el is aludt. Nórit még simogatni kellett 10-15 percig, mire elnyomta az álom.

Én szörnyen fáradt vagyok, de alvás helyett inkább itt pötyögök.