Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Sitetalk belülről

Avatar photo
You are Reading..

Sitetalk belülről

Végre valahára sikerült regisztrálnom magam a sitetalk.com oldalon. És hogy ne legyen túl egyszerű a dolgom, rögtön a letölthető és telepíthető desktop alkalmazást szemeltem ki magamnak.Az alkalmazás Adobe AIR -ben készült, szép és dizájnos. Ami különösen érdekelt, és felhívták rá a figyelmemet azok a termékek, ami miatt érdemes regisztrálva lenni. A rossz hír az, hogy NEM érdemes. Három példát emelénk ki, amit rögtön felkínált a sitetalk rendszer.

1. Hannspree XV-S SD8073MR digitális fotókeret, amit itt 69 EUR -ért, azaz aktuális árfolyamon 18.300 Ft -ért lehet megrendelni, és ebben még nincs benne a szállítási és egyéb költség. Ugyanezt a terméket (ami nagyjából 1 éve már kifutott) az Extreme Digital -nál 13.000 Ft környékén lehet megvásárolni. És természetesen garanciával, boltban! Amikor rákattintottam a vásárlásra, a sitetalk oldalra dobott, ahol közölte, hogy már nem lehet megvásárolni. 🙂

2. APPLE iPod touch 4th generation – mp3 lejátszó 234 EUR áron, ami aktuális árfolyamon 62.800 Ft. Ugyanezt a terméket a mobil profi online boltjában 60.000 Ft -ért lehet megkapni. Természetesen itt is áll, mint az előző tételnél, hogy a ST -os árban nincs még benne a szállítási és egyéb költség. De ami a legaranyosabb volt, hogy amikor rákattintottam a vásárlásra, jelezte, hogy a kiválasztott és egyértelműen létező termék nincs! Puff! Nem lesz IPOD -om! 🙁

3. Kodak – EASYSHARE M550 – fényképezőgép potom 130 EUR -ért, ami aktuális árfolyamon 34.800 Ft. Mondanom se kell, hogy ugyanezt egy magyar online áruházban (Extreme Digital) 21.900 Ft -ért lehet megvásárolni.

A Kodak fényképezőgépnél végre sikerült 1 darabot a kosárba tenni, így gyorsan „rohantam” megvásárolni. Név, e-mail, ország… Puff! Kiválasztva Magyarországot egy vörös felirat jelezte, hogy ide nem szállítanak!Gondoltam nem probléma, azért folytatom. És itt jött a következő meglepetés.

Ugyanazokat az adatokat kellett megadnom, mint a regisztrációnál. Hopp! Most vettem csak észre, hogy van lehetőség a már meglévő regisztrációval is belépni. Megadom az adatokat (amivel a desktop alkalmazás beengedett) és a Login -ra kattintok. Jelzi, hogy rossz adatokat adtam meg. Ellenőrzöm a Caps Lock -ot és a jelszót. Minden rendben.

Rájöttem! A webshop -hoz külön felhasználói név + jelszó kell! ??? De miért is? És ha már itt tartunk, miért kell a születési időm ahhoz, hogy vásároljak?
Valószínűleg a vásárlással automatikusan sitetalk.com taggá válik az ember, ha akar, ha nem! Így tulajdonképpen könnyű gyűjteni a „tagokat”!

Végül a próba vásárlásom dugába dölt, mert nem szállítanak Magyarországra semmit!

A személyes véleményem az, hogy a tagoknak meghirdetett kedvezményes vásárlás egyáltalán nem kedvezményes, sőt, kifejezetten drága. Így már lehet nyereséget termelni! 🙂

Továbbra se tetszik a sitetalk és egy hatalmas átverésnek tartom. Következő részben a belső felépítését és a technológiai / technikai felépítését fogom kivesézni!