Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Fehér tea

Avatar photo
You are Reading..

Fehér tea

A fehér tea igazi csodaszer, mint minden újdonság! Csak olyan anyagok vannak benne, ami egészségesebbé tesznek. Nem akarok én tamáskodni, de néha túlzásba viszik a dicséretét egy – egy valóban egészséges terméknek azok, akiknek céljuk, hogy elterjedt legyen.

A fehér teáról sokan azt gondolják, hogy megfőzve a teavíz megtartja átlátszóságát, színét. Nem, nem! A fehér tea ugyanúgy megszínezi a teavizet, mint bármelyik másik fekete vagy zöld tea. A nevét a betakarítás módjáról kapta. A szüreteléssel nem várják meg azt az időpontot, maikor a tealevek már teljesen megnőnek, hanem még a tealevél rügyek sarjadásakor szedik azokat le. Ha még szinte bimbó állapotban vannak a rügyek, akkor azt Ezüst Teának hívják (az Ezüst Tea ára nagyjából az arannyal vetekedik!). A fehér teát mindig hajnalban szüretelik, hogy a csersav tartalma alacsony legyen. A speciális szárításnak köszönhetően lesznek a levelek illetve bolyhok fehéres színűek (illetve az oxidációnak köszönhetően). Két – három napig szárítják nem túl magas hőmérsékleten, és speciális eljárással forgatják a leveleket, hogy ne törjenek szét. Ezután 90-100 C fokon tovább szárítják.

Amit én iszok most, ízesített fehér tea. Arra ügyeltek, hogy az ízek nem legyen túl erősek, hiszen magának a fehér teának sincs túl erős íze. Tisztán, cukor és egyéb ízesítők nélkül is iható, nagyon kellemes az íze. A csersavassága tényleg egészen minimális, nem marja ki az ember nyelvét. 🙂