Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A kéz leforrázásának tökéletes módszere

Avatar photo
You are Reading..

A kéz leforrázásának tökéletes módszere

Az ember általában nem szívesen forrázza le magát, mindig ügyel arra, hogyha forró folyadékkal dolgozik, nehogy ráfröccsenjen!
Van, amikor ez nem jön össze, és nem a figyelmetlenség miatt, hanem egyszerűen a kiszámíthatatlansága miatt.
Reggel bevonultam az irodaház lenti konyhájába, hogy készítsek magamnak egy teát. Belekukkantottam a vízforralóba, és láttam, hogy kevés víz van benne, ezért laza mozdulattal belelöttyintettem a mosogatóba, és töltöttem bele 1/2 liter friss vizet. Feltettem a vízmelegítő a foglalatára, majd nekiálltam, hogy elmosogassam a bögrémet. Ekkor kínzó fájdalom hasított a kezembe! Nem tudtam mire vélni, mitől fájdult meg a másodperc tört része alatt?!?!
Aztán összeállt a kép…
A mosogatóba lazán bedobta valaki a szivacsot. Én a vízforralóban lévő vizet beleöntöttem a mosogatóba, egyenesen a szivacsra. Azt azonban nem tudtam, hogy a vízforralóban lévő víz 1/2 perce még 95 fokos volt. Amikor felkaptam a mosogatóban lévő szivacsot, akkor nem éreztem a felszívott forró vizet, hiszen a szivacs viszonylag nagy felületén hamar kihűlt a víz. De amikor összenyomtam a szivacsot, a belsejében található 90 fokos víz gyönyörűen ráfolyt a kezemre…
Gyors hideg vízbe tartást követően ellenőriztem a tenyeremet, de hála az égnek, nem hólyagosodott fel!