Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Agresszivitás gyermekkorban!

Avatar photo
You are Reading..

Agresszivitás gyermekkorban!

Előre szeretném bocsájtani, hogy:
– nem vagyok fajgyűlölő
– nem vagyok rasszista
– nem vagyok antiszemita
ha mégis valaki ezt olvasná ki ezekből a sorokból, akkor elnézést érte…

Ami ma történt, mégis felháborított. Gyerekekkel reggel bemegyek az iskolába. Gabó odarohan az egyik vitrinhez, és el kezdi nézni a kiállított makettet. Eközben Nóri rajtam lóg. Bejön két, 7-8 és 10-12 év körüli roma gyerek az ajtón. Köszönés smafú! Egyenesen odamegy a kisebbik Gabóhoz, aki még mindig a maketteket nézte, és odaszól neki:
– Te akartál verekedni? Hee??
Gabó ránézett a gyerekre, és meglepődve mondta, hogy "Nem, hagyjál békén!".
Erre a kis srác nem hagyta annyiban, újra kezdte:
– Nem te akartál verekedni velem?
Ekkor vette észre a kis romagyerek, hogy nézem! Elővettem a legdurvább, legkegyetlenebb nézésemet! A kis srác kapcsolt, és lehajtott fejjel kezdett elsétálni, de sunyi módon vissza – vissza tekintett!
Amikor bekísértem Nórit az osztálytermébe, akkor vettem csak észre, hogy a kis srác Nóri osztálytársa. Furcsa fintora az életnek, hogy Nóri annyira el volt foglalva valamivel, hogy nem piszkált, így újra a kis srácra néztem, még szigorúbb, még kegyetlenebb nézéssel (akik ismernek, most biztos jót röhögnek!).
A roma gyerek felnézett, és meglátott az ajtóba, ahogy állok, és nézem! Látszott a tekintetén, hogy megijedt!
Tulajdonképpen ezt is szerettem volna!
Gabót pedig be fogom íratni valamilyen harcművészeti sportra, hogy meg tudja védeni magát az ilyenektől!

Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen családmodellből tanulta az a 7 éves gyerek azt, hogy köszönés nélkül nekiront valakinek, és verekedni hívja!
A politikusoknak azt kellene megérteniük, hogy először a szülőknek, nagyszülőknek kellene megváltoznia ahhoz, hogy a gyerekeik, unokáik a társadalmi normáknak megfelelően viselkedjenek / éljenek.
Amíg ez nem lesz tiszta, addig maradnak a verekedős-, bűnözői életmódot folytató családban felnevelkedett, verekedős-, bűnözői életmódot folytató gyerek

1 Comments

  1. Durva a sztori csak azt nem ertem mi koze a tortenethez annak a tenynek hogy roma vagy nem roma. Mert en is jartam alt suliba ahol volt egy roma gyerkoc aki mindenkit megvert. Feltunk is tole, bar en egyszer jol beszoltam neki. Mindegy, de rajta kivul volt meg egy nagydarab gyerkoc is aki rettegesben tartotta az iskolat es o tortenetesen nem volt roma. Szoval hogy a tortenet szempontjabol szerintem tok mindegy roma-e vagy nem.
    Na meggyoztelek?:)
    Vizso bacsi.:)

Comments are closed.