Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Fish & Chips

Avatar photo
You are Reading..

Fish & Chips

Ha Anglia, akkor nem is juthat más az ember eszébe ha ételről van szó, mint a Fish & Chips! Mondanom se kell, hogy az első dolog, amit meg akartam kóstolni, az a hal és krumpli volt. Annyit olvastam, láttam, hallottam róla, hogy teljesen felcsigázott.
Marci javasolta az éttermet, ahova beültünk. Véleménye szerint ott készítik el a legjobban! Én valami nagyon különlegesre vártam, és amikor kihozták, igen megörültem, mert a tálalás tökéletes volt. Sajnos ennyi volt csak, ami meglepetés volt. A Fish & Chips, semmivel se több, mint ami a neve. Sült krumpli és bundás tőkehal.

A sült krumpli finom volt, de semmi különös. A panírozott tőke hal elfogadható volt, de semmi különös. A zöldborsó püré finom volt, de semmi különös. Egyedül a capri-bogyós, póréhagymás, kaliforniai paprikás saláta volt az, amiben felfedeztem valami érdekeset.
Furcsáltam (és egyben csodáltam is!), hogy egy jó nevű étteremben ezt a hagyományos ételt nem fűszerezik meg egy kis különlegességgel! A tőkehalat egy kevés zöldfűszerrel-, míg a zöldborsókrémet egy kevés friss mentával megbolondítva egészen más lett volna a véleményem.
Flancos étterem ide, magas árak oda, a Fish & Chips -et tradicionálisan készítették el!

Értékelés: 5/10

De azért lábjegyzetben szeretném kifejteni, hogy öcsém marhasteak -jére 12 pontot adnék a tizes skálán!!!