Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Az érdi lehúzós…

Avatar photo
You are Reading..

Az érdi lehúzós…

Eddig is tudta mindenki, hogy az érdi vízszolgáltatás egyrészt szörnyen rossz, másrészt ahol csak lehet, lehúzzák az embert. 

Tekintsünk vissza egy kicsit… A víz minősége kifejezetten rossz volt és az is! Reggel a mosogatóban hagyott edényen délutánra már vízkősáv rakódik le (ami szerintem amúgy se normális!). A csatornázás a város 20% -n van kiépítve. Ott is folyamatosan problémák jelentkeznek. A csőtörések száma szerintem itt a legmagasabb Európában! 

Egyszóval elmondható, hogy Érd megyei jogú városi rangját valószínűleg nem a csatornázás és egyéb közművek kiépítettsége alapján kapta!

De történt valami! Elkezdték kiépíteni a csatornákat! Ez azzal járt, hogy a lakosság nagy részétől behajtottak egy szemtelenül nagy összeget (hiszen megfinanszírozni egy ilyen vállalkozást senkinek sincs kedve!), majd elkezdődött a munka.

Elkezdődött, Érd frekventáltabb helyein. Ott, ahol nem a pórnép lakik! 🙂 Én csak mosolygom, mert a mi házunkban eddig is volt csatorna. De az indulást követő harmadik évben is csak annyit tudtak elérni, hogy a jelentősebb utakon szétbombázták a járdákat, mindenhol kosz és sár van. Csatorna nincs!

De ami még szebb volt ebben a hatalmas vállalkozásban, hogy a vízművek és a csatornázási művek szétbomlott két cégre!

Miért is jó ez? Hát így még többet lehet lehúzni a monopol szolgáltatást használókról! Vegyük például az alapdíjat. Eddig volt a víz alapdíj. Most már van a változatlan víz alapdíj, de rájön a csatorna alapdíj is!

De hogy lássuk, a két cég még sincs olyan messze egymástól, a vízóra leolvasás összegét a csatornázási művek is megkapja, és ez alapján számláznak!

Nemrég érkezett meg a csatornázási művek számlája. Lássuk csak… 14 m3 vízet használtam. Ebből 10% -ot számoltak fel locsolásra, ami náluk 1 m3!

Bizony, bizony! Nem 1,5 m3! A számlán lefele kerekítettek. Megkockáztatom, hogy a következő havi számlán se fog felfele görbülni az a fránya tíz százalék. Igaz, ez csak 0.5 köbméter víz. De ha ezt 5.000 felhasználóval játsszák el, akkor az bíz 2500 m3, ami 320 Ft -os egységáron: 800.000 Ft havonta. 

Ez az igazi érdi lehúzós!!!