Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Enable dislike button, avagy egy újabb Facebook átverés

Avatar photo
You are Reading..

Enable dislike button, avagy egy újabb Facebook átverés

Nem, nem! Zuckerberg úr múlt héten sem döntött úgy, hogy a dislike (azaz utálom, nem szeretem) gombot engedélyezné a facebook.com -on.

Pedig terjed, mint a lépfene az a meghívás, amelyet ismerősök küldenek, miszerint itt a lehetőség erre az új (és rejtett!) opcióra.

Ha ezt látjuk magunk előtt, akkor fogjunk gyanút, hiszen ez egy alkalmazás, amelyet egy külső fejlesztő, és nem a facebook.com programozói készítettem!

https://apps.facebook.com

Ami miatt még jobban gyanút kell hogy fogjunk, az az alkalmazás felső sorában lévő reklám! Miért is helyezne oda a facebook.com gárdája egy másik reklámot, ha már megszoktuk a jobb oldalon?

Ha véletlenül mégis csak rákattintunk a zöld gombra, az alkalmazás felszólít, hogy másoljunk be egy kódot a böngészőnk felső sorába.

Ha ezt bemásoljuk, minden kedves (és kevésbé kedves) ismerősünknek üzenetet küld, amelyben ajánlja, hogy Ők is használják ezt a csodát.

A kártékony alkalmazás így egyre több és több gyanútlan felhasználóhoz jut el, akik a reklámokon, és címlistákon kívül egy kártékony alkalmazás birtokába is jutnak! Ha mégis rákattintottál, akkor első lépésben töröld a hivatkozást és a bejegyzést az idővonaladról, majd az alkalmazások közül is:

https://www.facebook.com/settings/?tab=applications