Az elfelejtett bérlet esete

Többször feltűnt már, hogy amíg nem tudok róla, hogy valami olyan irat, papír hiányzik, ami szükséges lenne, addig nem történik semmi olyan, ami ennek az okiratnak a hiányában szokott történni.
Tipikus példa erre, amikor nem viszem magammal a személyigazolványomat, jogosítványomat, a KIA forgalmi engedélyét (és most rákoppintok a fejemre, mert ezek meglétének ellenőrzése a vezetés megkezdése előtt kötelező lenne), akkor nem állít meg a rendőr. Ha észreveszem menet közben, akkor biztos, hogy 2 percenként közúti ellenőrzés lesz, és a második vagy harmadik alkalommal meg is állítanak.
Múlt héten így voltam a bérletemmel. Szégyen gyalázat, de én úgy emlékeztem, hogy október 29. -én jár lesz. De nem! Október 26. -án lejárt, és több mint 3 napig így jártam – keltem. Amikor indultam be a városba, rákukkantottam a bérletre, és döbbenve tapasztaltam, hogy bizony ez már régen nem érvényes. Gondoltam magamban, sebaj, úgyis csak a kölcsönkért buszig kell elmenni, addig nem lesz probléma. A Gazdagréti téren felszálltam a 153 -as buszra. Rögtön észrevettem a három hölgyet, akik kék ruhában beszélgettek a megállóban. Kis táskájukban ott lapult a karszalag és a bírságoló cetli. Ahogy ez tudatosult, leugrottam a buszról, berohantam a postára, és vettem egy bérletet… 🙂 Természetesen a 153 -as buszt lekéstem, és a 139 -es busszal tudtam csak menni, ahol ellenőr nem volt.

Hasonló bejegyzések

Related Posts