Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Problémák

Avatar photo
You are Reading..

Problémák

Vannak dolgok, problémák, amik maguktól megoldódnak, vannak dolgok amiket meg kell oldani. Azok a problémák, amik maguktól megoldódnak, talán nem is problémák! De azok, amiket meg kell oldani, és néha súlyos árat kell fizetni azért, hogy megoldódjanak, az emberben sebet ejtenek. Érzékennyé, sebezhetővé teszik, és a feldolgozásuk időbe telik. Ha nincs valaki, aki ebben segítsen, egy barát, egy rokon, akkor a lelki problémák testi problémákká válnak. És amikor a lelki problémák testi problémaként manifesztálódnak, akkor kell elgondolkozni azon, hogy mi volt az a pont, mi volt az a probléma, ami idáig fajult.
Az "ép testben ép lélek" megfogalmazás azért hibás, mert ha az ember lélekben nincs rendben, akkor az a közérzetére, viselkedésére, és a testére is kihat. Ezért a "Ha ép a lélek, akkor ép test" lenne a helyes megfogalmazás!

1 Comments

  1. Nagyon szep amit irtal, gratula, de az epp testben szoveg az masra vonatkozik. Bocsanat hogy megint ellenkezem.:):) SZoval az inkabb a problemamentes idoszakra vonatkozik, de azt hiszem oda vissza mindenhogyan igaz a mondas. Eo modo dixi et salvavi animam meam.:)

Comments are closed.