Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A beázott cipő

Avatar photo
You are Reading..

A beázott cipő

Vettem másfél éve egy bőrcipőt. Enyhén „munkásbakancs” stílusú, de kényelmes. Bőszen használtam nyár végén (amikor jöttek a csípősek esték), és ősszel is. Aztán ahogy egyre hidegebb lett, szépen elcsomagoltam. Eljött végre a tavasz, gyorsan elő is vettem. Az már régebben is feltűnt, hogy időnként mintha nedves lenne a lábujjamnál a zoknim, de ezt betudtam annak, hogy biztos megizzadt a lábam. Pár napja, amikor lucskos – esős idő volt, ebben a cipőben jártam az utakat. Újra éreztem a lábujjamnál ezt a furcsa nedvesedő érzést, de nem nagyon foglalkoztam vele. Egészen addig, amíg már kezdett a nedves érzés átmenni latyakos érzésbe. Ellenőriztem a cipőt, és bizony beázott. Forgattam este balra-, jobbra, megnéztem, hogy nem -e a varrásnál ázik, de bizony nem találtam erre utaló nyomot. 

A következő napon is hasonlóan esős idő volt, és hasonlóan beázott a cipő, miközben gondosan ügyeltem arra, hogy elkerüljem a tócsákat.

Végül rájöttem, hogy a cipő talpán lehet egy hajszálnyi repedés, ami séta közben, mint egy szivattyú beszívja a cipőbe a járdán lévő nedvességet. Elkerülhetem én a tócsákat, ügyelhetek rá, hogy ne essen rá az eső, hogyha a repedésen keresztül folyamatosan pumpálja be a vizet! 🙁