Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Szerver telepítési mizéria

Avatar photo
You are Reading..

Szerver telepítési mizéria

Már túl vagyok rajta, de az elmúlt két hét eléggé dühítő volt. Az egész úgy kezdődött, hogy a Proserver -től felhívtak és közölték, hogy túl keveset fizetek a szerver hoszting szolgáltatásért. Ez nem véletlen, személyesen az ügyvezető igazgatóval sikerült kiegyeznem ebben az összegben. Nem volt kedvem vitatkozni, mert így is – úgy is módosítani kellett volna a számlázási adatokat, így a kellemest a hasznossal összekötöttem, és átvittük Balázzsal a szervert egy másik céghez.

Ezzel nem is lett volna gond, viszonylag simán ment minden. Proserver -nél gép leállít, bepakol kocsiba, átrobogtunk a Victor Hugo utcába, ott berobogtunk a BIX -hez, ahol bíz nem találtuk a céget! 😀

Némi nyomozás után kiderült, hogy egy másik épületben vannak. Rohanás át oda (mert a szerver leállásra 1 – 1.5 órát számoltunk), szerződést megír, gép átad, beállítottam rajta mindent, ami eszembe jutott. De valami nem volt tökéletes, mert néha megtalálta a DNS szervert, néha nem.

Sebaj, ezt majd otthonról. Anettel a Gödörben találkoztam, nagyjából 1.5 óra múlva értünk hozzá. Ekkor már 2 elégedetlen ügyfél levele fogadott!

Valóban, a webmail nem működött, helyre ráztam.

Jött a következő probléma, néhányan nem tudták leszinkronizálni a IMAP -on keresztül a leveleiket. Pff.. Cirka 3 órás kutatás után találtam meg a megoldást. A portscan ellenes alkalmazás rámászott az IMAP portra, és az IMAP nem tudta rá bind -olni magát! Ez is javítva.

Ekkor azért kezdtek el panaszkodni az ügyfelek, hogy beragadnak, vagy el se mennek levelek. Újabb körök, mire rájöttem, hogy a reverse DNS nem lett beállítva. Ezt a legtöbb (saját levelező szerverünk is!) utálja, és nem fogadja be a leveleket. Gyorsan írtam a colocation szerverterem supoourtjának, akik jópár órával később beállították.

Jelenleg itt állunk, remélem, több probléma már nem lesz vele!! 🙂