Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Reneszánsz élményfalu, Bikal

Avatar photo
You are Reading..

Reneszánsz élményfalu, Bikal

Szombaton meglátogattuk a bikali reneszánsz élményfalut. Még 3 hónapja vettem családi jegyet, és ideálisnak tűnt az idő arra, hogy bekukkantsunk. A családi belépő 8800 Ft volt, + egy nyugdíjas jegy hozzá 2200 Ft. Azaz 11.000 Ft három felnőttnek és két gyereknek a belépő. Pfff… Még szerencse, hogy én bónuszos kóddal mentem, így valamivel olcsóbb volt!

A hely gyönyörű szép, a hangulata nagyon kellemes. A gyerekek rögtön megtalálták a kisállatokat (nyuszi, kecske, bárány), majd elkezdtük bejárni a „falut”. Elsőként egy kosárfonó műhelybe botlottunk. A hölgy éppen egy csinos kis kosarat font, gondoltam a gyerekek is kipróbálhatnák. De jött a fekete leves: fejenként 800 Ft lett volna az oktatás. Nem is volt túl nagy kedvük hozzá, ezért tovább álltunk. Ezután bárhova betértünk, azt tapasztaltuk, hogy a gyerekeknek szervezett programok mind pénzbe kerültek. Pénzbe került az agyagozás, pénzbe került az ólomkatona festés, pénzbe kerültek a középkori gúnyák! A lovagi víváson, és a cigány mulatság bemutatón kívül mindenért vaskos összegeket kértek!

Utána számolva ha mindnyájan beöltözünk maskarákba, és az összes lehetséges foglalkozáson részt vettek volna a gyerekek (ólomkatonát festettek, mert az érdekes volt), továbbá megebédeltünk volna, akkor 50.000 Ft körül lett volna a büdzsé! Ami azért kicsit sok, főleg úgy, hogy 280 km -t autóztunk, és a hely nem is a főváros környékén van.

Végül abban mindannyian egyetértettünk, hogy a hely gyönyörű, a falu nagyon igényesen van elkészítve, de többet nem jövünk! 🙁

Ha a belépőért több élményt kaptunk volna, akkor ezt nem így gondolnám! 

És utoljára egy javaslat a tulajdonosnak! A középkori ruhákért csak letéti díjat kellene kérni, amit ha sérülésmentesen visszavisz a látogató, akkor 85-90% -ban vissza kap. Így ténylegesen benépesülne a hely, és valódi középkori hangulat lenne. Így a sok farmeres-, modern ruha egyáltalán nem adta vissza ezt a hangulatot!