Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Vasárnapi menü

Avatar photo
You are Reading..

Vasárnapi menü

Szegeden bóklászva vasárnap, eléggé megéheztünk. A hídtól nem messze fedeztük fel a Botond Éttermet. Mivel már bőven a délutánban voltunk, ezért nem sokat gondolkoztunk! Néhány éttermet megnéztünk, de nem voltak túl szimpatikusak. Itt ki lehetett ülni, szembe park, és az egész helynek volt egy kellemes, megnyugtató hangulata.

A pincérek kicsit nehézkesek voltak, végül megkaptuk az étlapot.

Rögtön kiszúrtuk a napi ajánlatok között a medvehagyma-krémlevest, ezért rendeltünk két adagot.

Az étel jól nézett ki, kruton darabkákkal, mélyzöld színével csábító volt. Sajnos az íze már kevésbé volt megnyerő. Leginkább egy túlfőzött spenótfőzelékre emlékeztetett. Sűrű volt, és az ízében is mintha csak fokhagyma dominált volna. Tudom, a medvehagyma alapvetően fokhagyma ízű, de azért van ott más íz is! 🙂

Második fogásnak Anett rukkolás – paradicsomos spagettit kért.

Gusztusosan tálalt étel, a tetején parmezán szilánkokkal. Az íze nagyon finom, kicsit csípős (talán egy árnyalattal kevesebb bors kellett volna bele), de a paradicsomszósz és a rukkola nagyon el volt benne találva!

Az én választásom a „Róka fogta kacsa” nevű specialitásra esett, ami rókagombás-, sült vadkacsamelles-, spenótos tagliatelle tésztát takart. 

Tökéletesen elkészített étel. Én a kacsamellet egy árnyalattal véresebbre sütöttem volna (ahogy komolyabb helyeken írják, rózsaszín), de minden mással meg voltam elégedve. A két ásványvízzel együtt 4.200 Ft -ot fizettünk, és mindketten jól laktunk! 🙂