Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Ami befolyásol

Avatar photo
You are Reading..

Ami befolyásol

Röviden összefoglalva azon tényezőket, amelyek a hangulatomat igen erősen tudják befolyásolni:

  • A gyermekeim: Ha velük kapcsolatban bármi történik, szörnyen ideges, letört, szomorú tudok lenni
  • Munkahely: Azt hiszem, a pozitív visszajelzés teljes hiánya az évek során rendesen elvette az aktivitás utáni vágyamat
  • Nők: Nos, mint férfiembernek, eléggé sarkalatos pontja az életemnek tizenkét éves korom óta. Vagy a jelenlétük, vagy a hiányuk. Vagy együtt a kettő. (Már látom előre, hogy ehhez milyen megjegyzések fognak érkezni…)

  • Sikerélmények: Vagy a hiányuk. Sajnos nagyon rosszul állok hozzá a sikerekhez. Nem tudom megbecsülni. Ha mások mondják, nem hiszem el. Csak azokat a dolgokat érzem valós sikernek, amit egyedül, teljesen egyedül érek el! Ha már más is részese volt, nem érzem a magaménak. Tudom, hogy félrementem ezzel…
  • Zene: Tizenéves korom óta a zene a folytonos kísérőm. Egy – egy zeneszám fel tud rázni, de van ami a mélybe tud lökni. Valahogy mégis vonzódom a szomorú, depresszív zenékhez. A dark ambient, vagy a doom metal sokkal közelebb van hozzám, mint a glam rock. A komoly zenében is a mély, sötét hangulatú zenéket szeretem, Vivaldi négy évszaka tetszik, de nem tud feldobni.
  • Más emberek véleménye rólam: Hihetetlenül gáz ezt leírni, de ez is nagyon befolyásol. Tudom, tudom… Miért fontos ez, miért nem jó úgy ahogy én gondolom? Ez is egy olyan probléma, amit tudok magamról (a többi száz között) de mégse tudok tenni ellene. Sokszor próbáltam „leszarom” -ra venni, de mégse ment. 
És akkor most kedves pszichológus jelöltek. Lehet elemezni az agyamat. Milyen defektus az, amit a 36 évem során magam előtt görgetve tengetem szürke életem? Mikor és hogyan alakulhatott ki?
Oka lehet a szemüveg? Oka lehet a letört fogam? Oka lehet, hogy az általános iskolás tanáraim betettek azon tanulók dobozába, ahol a kezelhetetlen-, sose-lesz-semmi-ebből gyerekek voltak? Oka lehet, hogy már tizenévesen is azt gondoltam hogy rondább vagyok az átlagnál? Oka lehet a lustaságom? 
Egy időben jártam pszichológushoz, hogy kiderüljön, mi lehet a problémám. De Ő azt mondta, hogy minden rendben van velem. Apu halála megtört, de ez normális ilyen helyzetben.