Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Megóvni, vagy törni?

Avatar photo
You are Reading..

Megóvni, vagy törni?

Ez villant át az agyamon, ahogy ráfordultam az M7 -esről a budaörsi úthoz vezető rövid felüljáróra. Ugyanis egy süni volt az út közepén, amit az utolsó pillanatban vettem észre.
Nem szerettem volna agyon nyomni a kocsi kerekével, ezért elrántottam a kormányt, de ezzel a mozdulattal átsoroltam a szembe jövő sávba, ahol meg majdnem összeütköztem egy igen gyorsan jövő autóval. Szerencsém volt, hogy az utolsó utáni pillanatban tudtam korrigálni egy kicsit, így a sün is életben maradt, és a két autó se ütközött frontálisan.
A gyomrom mazsolányira húzódott össze az idegesség miatt.

2 Comments

  1. Ha a józan észre hallgatsz, akkor a kocsidat óvod meg az ütközéstől. Sajnos sok sünike pusztul el, de egy ártatlan életért nem szabad saját magadnak millió egyéb gondot okoznod.
    Ha buddhista vagy, akkor a vallásod szerint cselekedtél!
    Mindenesetre jó, hogy heppy end a vége!

  2. Nem kell buddhistának lenni ahhoz, hogy valaki ne öljön meg egy állatot, nincs köze egy vallásnak sem ehhez. Ha valaki szereti az állatokat, akkor óvja őket még álmában is, és vezetés közben is reflexszerűen elrántja a kormányt, mert az adott pillanatban nem a kocsijára vagy a saját kis életére gondol, hanem arra, hogy nem akarja bántani azt a gyámoltalan lényt. Habár ez tényleg veszélyes manőver volt, mégis az ilyen cselekedetek azok, amelyek meghatároznak egy embert. Én biztos hogy olyan ember társaságát nem keresném, aki gondolkodás nélkül áthajt egy sünin, meg sem próbál tenni valamit, hogy elkerülje…

Comments are closed.