Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Ateista isten

Avatar photo
You are Reading..

Ateista isten

Egy isten vagyok! Egy teremtő isten! Az isten, akinek mindenhez van joga, mindent megtehet. Nincs hatalom, ami megállíthat! Nincs hatalom, akinek el kellene számolnom a tetteimmel. Én vagyok az alfa és az ómega. Belőlem indul minden, és bennem végeztetik be. Kérdeznek, és én hallgatok. Mert hatalmam van felettetek, hatalmam van, hogy NE válaszoljak! Én hozom a szabályokat, Ti végrehajtjátok! Amit én nem akarok, az nem lesz. Amit akarok, azt megteremtem, ami már nem tetszik, elpusztítom. Egy kézmozdulattal törlök el kultúrákat, egy tüsszentéssel rombolok le városokat. Nincs lehetetlen a számomra! Miért rettegnék hát az embertől? Miért zavarna az, hogy az ember Bábel városában oly nagy templomot akar emelni, amelyet csak egy isten tudna megtenni? Miért zavarna engem egy város, ahol az emberek már nem engem imádnak, hanem totemeiket? Miért kellene elpusztítanom egy várost azért, mert szexuális kultúrájuk túlmutat a kor szokásain? Miért jó nekem, ha árvizet zúdítok a földre, de egy családot életben hagyok? Miért segítem CSAK ezt az egy családot? Miért táplálom beléjük a menekülés módját, és miért nem súgok a többieknek?

Egy isten vagyok! Egy gonosz isten! Nekem azt a remekművet kellene csodálnom, amit teremtettem! Építenem és szépítenem kellene! Miért hagyom hát, hogy éhínség és nyomor pusztítson? Miért engedem, hogy örültekkel az élen világégető háborúk pusztítsanak, és ártatlanok milliói pusztuljanak el a méhrajban érkező bombák lángjaitól. Miért engedem azt, hogy sok jó és ártatlan ember haljon meg szörnyű kínok között, keservesen, az általam megálmodott kóroktól?

Egy isten vagyok! Egy képmutató isten! Egy isten, aki nem tudja, mit akar… Egy isten aki úgy viselkedik, mint az óvodások a játszótéren. Ha megun egy játékot a homokozóban, arrébb hajítja. Egy isten, aki hiú! Önmagam arcképére formáltam az embert, majd megrettent attól, amit látott! Egy isten, aki szeretetre vágyik! Aki az emberek agyába ülteti a pokol szörnyű kínjait, hogy rettegjenek, és menekvést keresve engem imádjanak.

Oh! Milyen egyszerű az emberi elme! Riogasd a gonosszal, és rögtön melléd pártól. Félemlítsd meg, majd játszd el, hogy TE VAGY a jó! Szolgáid bőven lesznek, akik a szent ügyért mindent megtesznek! Keresztül gázolnak nőkön és gyermekeken, csak hogy nekem tetszőt csináljanak!

Egy isten vagyok, aki kiábrándult! Egy isten vagyok, aki nem hisz már semmiben!