Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hangulat zene

Avatar photo
You are Reading..

Hangulat zene

Furcsa, hogy a legtöbb ember a nyarat tartja a legszebb évszaknak, miközben a tavasz, illetve az ősz sokkal több "rezdülést" rejt!
Míg a tavasz az újjáéledést, az ősz az elmúlást jelképezi. A nyár maga az élet, ami tulajdonképpen "unalmas". A születésben, és a halálban is van egyfajta rejtély.
A születés a fogantatás rejtélyét (és itt nem a biológiai részére gondolok) hordozza magában.
A halál pedig az elmúlás miértjét kiáltja. Az örök kérdést, hogy miért kap az ember csak annyi időt, amennyit kapott, miközben még úgy érzi, hogy a tízszerese, százszorosa se lenne elég!

Azok, akiket a halál hirtelen, vagy nyugodt öregségükben ragad el, nem gondolnak erre.
De azok, akik hosszú szenvedés-, gyógyíthatatlan betegség miatt távoznak, sokszor gondolkoznak el azon, hogy ha létezik egy Mindenható, miért veszi el a lehetőséget?
Miért veszi el az élet megélésének lehetőségét az olyan emberektől, akik példás életet élnek, az emberi normáknak megfelelően tesznek, boldogságban nevelik fel gyermekeiket, unokáikat.
Azok pedig, akik az életükkel játszanak, vagy még rosszabb esetben mások életét keserítik meg, miért kapnak több esélyt, mi alapján osztottak nekik többet.

Nyár van, hűvös nyár.

Apura gondolok, és a miértek cikáznak az agyamban. Ha élne, biztos tetszene neki ez az idő. Kiülne a kis pavilonba a kert végében, és könyvet olvasna.