Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Strucc vacsora

Avatar photo
You are Reading..

Strucc vacsora

Hétfő este 19 órára foglaltam asztalt a Lalibela Étterembe ami arról híres, hogy eredeti afrikai ételeket lehet fogyasztani.  Ahogy megérkeztünk, a pincérnő kedvesen fogadott, majdnem hogy mi voltunk az egyetlen vendég az étteremben. Több asztalt is megterítettek nekünk, hogy tudjunk választani (jó pont!). Végül egy négyes asztalra esett a választásunk, ízlésesen berendezve. A hely furcsa keveréke a tradicionális afrikai képeknek-, a modern dizájnnak-, és a csöppet gagyi színes lámpáknak. Személy szerint a mennyezeti sárga-, kék-, zöld-, hupilila lámpák helyett rejtett izzókat helyeztem volna el, amelyek a fehér plafont megvilágítva varázsoltak volna világosságot  az asztalok fölé.

A kiszolgálás gyors volt, a pincér hölgy kedves volt.

Előételnek zöldséges strucc ropogóst ettem berberé mártással, míg Anett tésztában sült gyümölcsös strucc falatok kért. A Strucc ropogós tulajdonképpen egy fasírt volt, hozzá a berberé mártás egy picit csípős paprika krém. Nem túl ötletes, de finom volt. Tipikus férfi étel! 🙂 Nem úgy a tésztában sült strucc falatok! Vajas tésztába csomagoltak hagymával pirított húst, és ezt narancslekvárral, illetve banánnal és almával tálalták. Nagyon finom volt!
A leves Strucc erőleves volt, strucc hússal, és pirított zöldségekkel. És valóban, a zöldségeket (hagyma, fehér répa, sárgarépa) zsülienre vágva megpirították, és így adták az erőleveshez. Picit sósra sikeredett, de elviselhet volt.

A strucc húsa a marháéra emlékeztet (szín és állag alapján) de az íze inkább a pulykára hajaz.

A főétel mindkettőnket megfogott, Anett grillezett strucc szeletet kért narancs lekvárral, indzserával, tehén túróval. Jókora hússzelet volt, alaposan meggrillezve, hozzá narancslekvár (narancshéj darabokkal), tehéntúróval (amely nem volt se édes, se sós, mondhatnám, hogy szinte jellegtelen volt, de tökéletesen illet az ételhez) illetve indzserával, ami nem más, mint egy élesztős palacsinta.

Én strucc szeletet kértem alecha wat körettel tojás lepénnyel. Hasonló méretű grillezett hússzeletet kaptam, továbbá curry -vel ízesített, grill lapon pirított zöldségeket (hagyma, krumpli, sárgarépa, fehérrépa, valamilyen káposztaféle). A tojás lepény szintén zöldségekkel volt elkészítve (kaliforniai paradicsom, paraj, hagyma). Erre is azt lehet mondani, hogy tipikusan férfi étel.

A menühöz járt még dél-afrikai bor is. Én száraz vöröset kértem (ami kellemesen gyümölcsös volt, egy kevés marcipán utóízzel), míg kedves asztaltársam fehér bort kért, ami kevésbé volt finom. 🙂

Összességében finomak voltak és különlegesek az ételek, azt az árat, amit fizettem érte, megérte!