Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Ki vagy te valójában???

Avatar photo
You are Reading..

Ki vagy te valójában???

Szomorú téma, de az elmúlt 2 évben négy hasonló esetről hallottam.

A szituáció a következő:

Hölgy ismerősöm interneten megismerkedett egy kedves fiatalemberrel. Először csak „csetelés”, később komoly flört. Főként a fiatalember kérdez, ha róla kérdeznek mindig finoman eltereli a témát. Mikor már összemelegedtek, találkoznak. Élőben is jóképű és kedves az úriember. Ha mennek valahova, kerülik a feltűnést. Ha a hölgy kérdezi a férfit, akkor az olyan információkat ad magáról, ami homályos, vagy nehezen visszaellenőrizhető. De emellett igazi gáláns lovag, aki úriemberként viselkedik. Elárasztja apró ajándékokkal a hölgyet. Finom utalásokat tesz arra, hogy jó lenne akár még együtt élni is. A hölgy élvezi az életet, tobzódik, hiszen kifogta az aranyhalat!Aztán beüt a krach!

Itt négy különböző verziót hallottam, leírom mindet.

1. A férfinek egy üzlete dugába dölt, és most el kell adni mindent! Van egy lehetőség azonban, egy egészen kedvező lehetőség, de ahhoz meg pénz kellene, nem túl sok, úgy 200.000 – 250.000 Ft. A hölgy megsajnálja, és felajánlja, hogy odaadja neki. A férfi visszakozik, és nem akarja elfogadni. Majd eltelik pár hét, és a férfi még szomorúbban jelzi, hogy nagyobb lett a baj, hiszen nem tudta a megadott pénzt (250.000 Ft) összeszedni, és már csak 500.000 Ft -al tudná helyrehozni a problémákat. A hölgy hezitál, majd felajánlja, hogy megszerzi neki a pénzt. A férfi hálálkodik. Mikor megvan pénz, a férfi elmegy, de nem viszi magával a hölgyet, mert kétes alakokról van szó. Ezután eltellik pár óra, majd pár nap, és a férfi nem jelentkezik. 1 hét után a hölgy elkezd nyomozni, és kiderül, hogy a megadott városban nem létezik olyan üzlet, illetve nem is hallottak a vállalkozóról. A férfit mintha elnyelte volna a föld. A hölgy nem tud elmenni a rendőrségre, hiszen nincs semmilyen papírja, amivel igazolni tudná, hogy odaadta a pénzt a férfinak. Illetve azt se tudja, hogy kinek adta oda!

2. A férfi külföldi üzleti útra megy, ahol baleset éri! A testvére keresi meg a hölgyet, és elpanaszolja, hogy nagyon nagy a baj, komoly koponyasérülése van, nem lehet hazaszállítani, és a családnak nincs pénze a kezelésre. A férfi bankszámlájához nem tud a családja hozzáféri! A hölgy próbál segíteni, végül elutal egy igen magas összeget a megadott külföldi bankszámlaszámra, ami elvileg a kórházé! Ezután még néhány e-mail érkezik, amiben a testvér jelzi, hogy még mindig kómában van a férfi. Amikor a hölgy meg szeretné látogatni, kiderül, hogy a kórházban sosem volt olyan névvel beteg! Elkezdődik a nyomozás, de mintha nyoma veszett volna a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfinak. A bankszámlaszámról kiderül, hogy szerbiában van, de pár nappal az utalás után felmondták. A számla tulajdonosa egy hajléktalan, aki még csak nem is hasonlít a férfira. Az e-mail -ekre nincs válasz, a mobiltelefon kártyás, szintén egy hajléktalan nevén van. A férfit mintha a föld nyelte volna el.

3. A férfi rábeszéli egy közös üzletre, amit Romániában hoznának létre. A hölgynek tetszetős az üzleti terv, és külön örül annak, hogy álmai férfijával lehet! Felmondja az állását, mindennét pénzzé teszi, és neki állnak a hőn vágyott céget „felépíteni”. A cégben a férfi lesz az ügyvezető, teljes aláírási joggal. A félretett pénz kezd fogyni, de a cég nem akar beindulni. A férfi fontosnak látja, hogy céges autót és céges laptopot vásároljon, természetesen mindegyikből a legújabbat. Aztán mint ügyvezető módosítja a céget, és a hölgyet szó szerint kizárja belőle. Összeveszés, viták következnek, de nem tudja visszaszerezni a pénzét. A cég közben elbukik, a férfi kimenekíti a megvásárolt dolgokat, a hölgy pedig üres kézzel, megalázva távozik a cégből és a kapcsolatból is. A biztos munkahelyét és életét dobta el! A férfi felszívódik, valahol Romániában folytatja  „áldásos” tevékenységét.

4. A férfiról egészen véletlenül derül ki (egy kocsiban hagyott mobil telefon, amire SMS érkezik), hogy házas, három gyermek apja, és a nőt csak szeretőnek tartotta. A kapcsolat tönkre megy, a nő önmagát okolja, hogy ennyire vak volt. Elkeseredik és begubózik, meggyűlöli a férfiakat, mindenkit gyanúsnak talál!

Mindegyik esetben szörnyen becsapták a nőket, és egyik esetben sajnos az érintett hölgy nem bírta elviselni a csalódást! 🙁

A történetek erősen hasonlítanak a Kaméleon című magyar filmre, mintha onnan merítettek volna ötletet.