Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Egon & Dönci filmzenéje

Avatar photo
You are Reading..

Egon & Dönci filmzenéje

Imádom a filmzenéket. Egy jól eltalált filmzene hallatán az embernek rögtön képek és nem utolsó sorban érzések jutnak az eszébe. Sajnos manapság a filmzenék eléggé egyoldalúak, nem is csoda, hiszen 3 – 4 nagy nevű zeneszerző műveit használják fel az összes amerikában készült filmben. Ezért volt igazán felüdülés, amikor az Egon & Dönci című magyar animációs film előzetesének a zenéjét meghallottam.

Professzionálisan felépített és 3 percbe sűrítve egy erősen rock -os indítás (igazán pörgős, fejrázós), majd átcsap egy elszállósabb hangulatú részbe. Kitűnő!

Ezután már érdekelt a többi szám is, és legnagyobb meglepetésemre INGYENESEN letölthetővé tették! Kerestem a trükköt, de nem találtam. Ott van, nem kell átverekedni magát az embernek 30 kérdésen, nem kell reklámokat néznie, egyszerűen csak letölteni és meghallgatni!

És szóljanak a fanfárok, az üstdobok is peregjenek, a pástázó reflektor fényei villódzva villágítság be a felhőket, a tüzijáték szikrái borítsák el az eget!

A film zenéje zseniális! Van itt minden, komoly hangvételű, szinte már búra hajló zene, lökött country, és tűznél gitározgatós – énekelgetős is. Három számot külön kiemelnék!

A main theme, ami egy laza gitárakorddal indul, enyhén salsa -s beütés érezhető benne, és a vokálos hölgy vávávivavidúja pedig nagyon eltalált!

A galactrip egy igazi elszállós szám. Négyszázharminchetedszerre is kiráz a hideg, ha meghallom! Én amikor meghallom, vágyat érzek arra, hogy elmenjek valami nagyon távoli helyre, kiűljek egy szikla szélére és belebámoljuk a végtelenbe. Ha tudnék repülni, biztos messze szállnék!

És végül a back to earth ami engem egy kicsit a Twin Peaks -ra emlékeztet, de mivel imádtam a sorozatot, nagyon tetszik. Titokzatos, kételyt ébresztő, ahogy az ember hallgatja. Mintha a földre vissza érkezés nem boldogságot hozna.

Amikor olvastam, hogy a zenét nem profi zeneszerzők készítették, hanem a film készítői, akkor nőtt meg igazán számomra az értéke! Hogy ilyen jól sikerül anyagot „amatőrök” hozzanak létre, nem is gondoltam volna. Büszke vagyok rájuk, hiszen teljes egésszében magyar produkcióról van szó!

Ha lehetőségem lesz, megveszem DVD -n is a filmet!