Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Az elfelejtett bérlet esete

Avatar photo
You are Reading..

Az elfelejtett bérlet esete

Többször feltűnt már, hogy amíg nem tudok róla, hogy valami olyan irat, papír hiányzik, ami szükséges lenne, addig nem történik semmi olyan, ami ennek az okiratnak a hiányában szokott történni.
Tipikus példa erre, amikor nem viszem magammal a személyigazolványomat, jogosítványomat, a KIA forgalmi engedélyét (és most rákoppintok a fejemre, mert ezek meglétének ellenőrzése a vezetés megkezdése előtt kötelező lenne), akkor nem állít meg a rendőr. Ha észreveszem menet közben, akkor biztos, hogy 2 percenként közúti ellenőrzés lesz, és a második vagy harmadik alkalommal meg is állítanak.
Múlt héten így voltam a bérletemmel. Szégyen gyalázat, de én úgy emlékeztem, hogy október 29. -én jár lesz. De nem! Október 26. -án lejárt, és több mint 3 napig így jártam – keltem. Amikor indultam be a városba, rákukkantottam a bérletre, és döbbenve tapasztaltam, hogy bizony ez már régen nem érvényes. Gondoltam magamban, sebaj, úgyis csak a kölcsönkért buszig kell elmenni, addig nem lesz probléma. A Gazdagréti téren felszálltam a 153 -as buszra. Rögtön észrevettem a három hölgyet, akik kék ruhában beszélgettek a megállóban. Kis táskájukban ott lapult a karszalag és a bírságoló cetli. Ahogy ez tudatosult, leugrottam a buszról, berohantam a postára, és vettem egy bérletet… 🙂 Természetesen a 153 -as buszt lekéstem, és a 139 -es busszal tudtam csak menni, ahol ellenőr nem volt.