Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

A szakáll evolúciója

Avatar photo
You are Reading..

A szakáll evolúciója

A szakáll növekedésének több fázisa van. Név szerint:

  1. Ninja: Előbb szúr, mint ahogy meglátod. Aljas kis növekmény, ami a barátnő pofiját pillanatok alatt egy érett alma színére festi!
  2. Sörte: 1-3 mm között nevezzük így. A mi szempontunkból az első vízválasztó. Viszket, kipattogzik a bőrünk, de kiválóan alkalmas a pizzaevés közben a kéz és váll bizonyos részeinek megvakarására anélkül, hogy a tésztáról egy darabka szalámi lehullana!
  3. Kefe vagy másnévek Borosta: 4-6 mm -es szőr. Már nem viszket, a kipattogzott bőr se látszik. Elfogadható állapot mindkét nem számára. A férfi élvezi hogy borostás, a nőnek már nem szúrja az arcát, és a férfi sokkal pasisabb lesz! 🙂
  4. Szakáll kezdemény: 7mm – 1 cm. Ez az a pillanat, amikor a hölgyek rosszallóan néznek hímnemű társukra, és egy héten többször is megkérdezik: „Nem kellene már megborotválkoznod?”. A legtöbb szakáll kezdemény ilyenkor végzi a csapban-, szemétben! Előnye, hogy hideg időben már egészen jól szigetel, továbbá „SünSanyiként” lehet megcsikizni a gyerekeket. Hátránya meleg időben az áll és nyak közötti rész erős izzadása!
  5. Szakáll: 1 cm – 6 cm -ig. Ritkán éli meg a szőr ezt a hosszúságot. Igazi kitartás és bátorság kell hozzá! Ilyenkor már nem csak a feleség / barátnő / szerető morgását kell elviselni, hanem a szomszédok-, munkatársak-, családtagok-, boltos néni kérdő tekintetét is. Egyre többször hallatszik a hátunk mögött, hogy: „Úgy néz ki mint egy neandervölgyi!”, vagy: „Ez egy hajléktalan volt???” Előnye nincs, hátránya egyre több. Szörnyen melegíti az arcot, továbbá a napon belül elfogyasztott ételek íz és szaganyagai erősen megülnek a szőrszálakon, amit azután csak erős szappanos behatással lehet átmenetileg eltüntetni. (A bajuszra feltapadt dolgokra most ki se térek!)
  6. Loncs: 6cm – 15 cm között: Igazi viking csoda! A férfi elkezdi tapasztalni a „riszpekt” érzést. A többi férfi egyfajta csodálattal tekint a tekintélyes arcszőrzetre, és tiszteletet érez, mert ő soha nem tudná ilyen hosszúra növeszteni!
  7. Télapó: A végső fázis. 15 cm -nél hosszabb szakáll. Itt már bármit teszel, mondasz, a végén úgyis rád sütik hogy: „Télapónak készülsz!”