Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Forgalommal szembe

Avatar photo
You are Reading..

Forgalommal szembe

Véleményem szerint a női vezetők 3 jól elkülönülő csoportba sorolhatóak:

1. Vagányan, lazán, és profin vezető hölgyek, akik férfiakat megszégyenítően előznek, parkolnak, gyorsítanak (és néha még én is irigykedem rájuk!). Életkoruk 18-40 között van.

2. Átlagos, néha félénk, néha lassan vezető hölgyek. Őket a legtöbb férfi segíti, mert látják, hogy támogatásra szorulnak! Velük sincs baj, mert betartanak minden KRESZ szabályt, nem okoznak soha balesetet, csak a kocsi lökhárítója és ajtaja bánja a parkolási kísérleteiket! Életkoruk 25-55 között van.

3. Hát igen!! Ők azok a hölgyek, akiknél el kell gondolkozni azon, hogy jogosítványt hogy kaphattak! Ők azok, akik vagy eszetlenül, vagy hihetetlenül ügyetlenül vezetnek. Nekik NEM SZABADBA vezetniük! De vezetnek, és veszélybe sodornak mindenkit! Életkoruk változó. De gyakoribb a 30 év felettieknél.

És hogy ez miért jutott eszembe??

Tegnap, amikor fordultam a BAH csomópontnál balra a Hegyalja útról az Alkotás utca fele, egy autó jött velem szembe. Először nem is értettem a helyzetet! Mondhatni, hogy mázlim volt, mert a belső sávba fordultam, míg a hölgy a középső sávban száguldott. Valószínűleg a Csörsz utcából fordult, balra, és azzal a meggyőződéssel, hogy három sávot látott, lazán a szembe jövők középső sávjába sorolt. Szerencséjére 21:40 -kor nem volt túl nagy a forgalom, így nem történt baleset. De az előttem és mögöttem menő autók is hatalmasat fékeztek, amikor meglátták.

És hogy megerősítsem az előző tézisemet, 1 hónapja hasonlót esetet láttam a Budaörsi TESCO -nál lévő körforgalomnál. Annál a résznél ahol a túloldalra lehet felmenni, egy hölgy lazán balra kanyarodott a körforgalomban. Mögöttem jött közvetlenül, nagyjából 6 méterrel, ezért nem értettem, hogy miért nem engem követett. És ugye, hogyha balra fordul, akkor a szembejövő sávba köt ki, ahol pedig egy sárga autó jött vele szembe. Eddig láttam csak, azt nem tudom, hogy összekoccantak -e vagy sem, mindenesetre félelmetes volt!!!