Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Légólánd

Avatar photo
You are Reading..

Légólánd

~ 1800 km, 2.5 nap

Legoland -ot látni kell!

Már van vagy 2 hónapja, hogy tervezgetni kezdtük a németországi Legoland kirándulást. Volt sok akadály, amit le kellett küzdeni, de azt hiszem, megérte.
Hétfő reggel 8 órakor indultunk, és 16 órára értünk Walkertshofen -ba.

Az útvonalunk

A hotelt nagyon csendes helyen volt, egy keskeny erdőrész választotta el egy legelőtől. Kicsit furcsa volt a tulaj, mintha elfeledkezett volna az érkezésünkről, de próbált minél gyorsabban megoldást találni az elkövetett hibára.
Végül két szobát kaptunk. Úgy terveztük, hogy a nagyobbik a gyerekeké, míg a kisebbik szoba a felnőtteké lesz. A tulaj németangolos szókinccsel próbálta elmagyarázni, hogy mi volt a probléma, de ketten kétféleképpen értelmeztük a mondottakat.

A bejelentkezést követően körbe jártuk a vidéket, elmentünk egy boltba élelmet venni (mert a gyerkőcök nem nagyon akarták az otthon készített szendvicseket enni).

Ahogy indultunk vissza, furcsa "szobor csoportra" bukkantunk egy réten. Több száz bot állt ki a földből, rajta emberek ruhái, a fejüket pedig egy – egy a földből kivágott bucka jelképezte.

Megálltunk egy mini vízerőműnél is, illetve a vízerőművet tápláló folyóba is dobáltunk néhány kavicsot.

Ahogy elindultunk visszafele, elkezdett ömleni az eső, és úgy tűnt, hogy ez csak rosszabb lesz.

A szállodai szobába végül zuhanyzást, fogmosást, és meseolvasást követően elaltattuk a gyerekeket. Igaz, mi is elaludtunk, így a külön szoba használaton kívül volt.

Folytatás következik…