Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Meglepetés péksütemény

Avatar photo
You are Reading..

Meglepetés péksütemény

A Liptói pékségben szoktam reggelente vásárolni magamnak reggelit. Az eladó hölgyek már szinte kívülről fújják, hogy mit kérek, mert mindig ugyanabból a 4-5 termékből szoktam választani.
De ma reggel igen komoly elhatározásra jutottam, köszönhető ez a tegnapi nagy zabálásnak, meg annak, hogy az elmúlt időszakban nem nagyon ügyeltem a súlyomra. Visszatérve az eredeti szálhoz, többször is láttam már a pékségben fitnesz croisant néven egy péksüteményt. Gondoltam, itt az idő a nagy elhatározásokra, és kipróbálom. Magamban próbáltam elképzelni, hogy mitől fitnesz egy croisant, hiszen az eredeti vajas tésztából készül, benne valami finom (és cukorban bővelkedő) töltelékkel.
A Lipóti pékségben tönkölybúzából készül a tésztája, a töltelék minőségi szilvalekvár, a teleteje pedig alaposan meg van szórva mindenféle magvakkal. Pesszimistán néztem rá, mert a fitnesz szóról nekem mindig egynapalattlefogyasztó csodaszerek, illetve nagy lehúzások jutnak az eszembe. Megkönnyebbültem, amikor megkóstoltam, mert nagyon finom volt! Jól eltalálva az arányok, és a lekvár – rászórt mag kombináció is fenomenális! Soha se gondoltam volna, hogy a szilvalekvár és a különböző pirított magvak ilyen jól kiegészítik egymást!
Ezúton szeretném megdicsérni a kiötlőjét ennek a pékárunak!