Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Felemelkedés és bukás

Avatar photo
You are Reading..

Felemelkedés és bukás

Háromnegyed éve fedeztünk fel a fehérvári úti piacon egy új büfét, a neve Sarok büfé. Szimpatikus volt, hogy frissen készült ételeket lehetett vásárolni olcsón. Lehetőség volt menü vásárlásra is, 600 Ft a legolcsóbb (ami igen jó ár!) a legdrágább 900 Ft.

Lehetőség volt WiFi használatra, és még egy kézfertőtlenítőt tartalmazó automatát is kitettek, amivel ebéd előtt lehetősége volt az embernek „kezet mosni”.

Tódultak az emberek, hiszen olcsón normális mennyiséget lehetett ebédelni.  Mi is imádtuk, hiszen ki tudtunk mozdulni a munkahelyről, és változatosan étkeztünk.

Aztán három hónappal a felfedezés után 100 Ft -ot emeltek minden menü árán. Kicsit szívtuk a fogunkat, de sebaj, 700 Ft -ért kap az ember levest és főételt, még mindig elviselhető. Alig két hét múlva a WiFi eltűnt. Volt – nincs. Nem mintha annyira sokat használtuk volna, de jó poén volt a kockafejű informatikával foglalkozóknak!

Aztán eltűnt a kézfertőtlenítő. Nem sirattuk meg, de mégiscsak biztonságérzetet adott…

És akkor novemberben újabb emelés történt. 800 Ft a legolcsóbb menü! Újra szívtuk a fogunkat, ennyiért már máshol is tudunk ebédelni, de van bónusz, 12 menü után a tizenharmadikat ingyen kapja az ember. Talán ez volt az egyetlen, ami még vonzó volt!

Egyik héten, december közepén akciózni kezdtek minden menü 750 Ft vagy 850 Ft volt! Újra ömlött a piacról az embertömeg, hogy egy jót egyen. Amikor véget ért az akció, akkor újra csak lézengtek az emberek. Ezt még egyszer eljátszották, ugyanilyen sikerrel!

Ahogy Magyarisztánban szokott lenni, az árak elkezdenek felfele csúszni, a minőség meg lefele. Az ételek egyre rosszabbak lettek (íztelen paradicsomleves!), az adagok mérete csökkent, sok köret kevés hús, és az árak is egyre magasabbak lettek.

Végül úgy döntöttünk, hogy még eldörrentjük a 13. ebédet, és befejezzük. Így is lett, szerdán elbúcsúztunk a Sarok Étteremtől! Hűséges vendégeket vesztettek el.

Nem értem, hogy ha egy vállalkozás elindul, és megfelelő mennyiségű ember ebédel náluk, akkor miért nem a mennyiségre törekednek, mint külföldön?

Magyarországon minden vállalkozó 1 év alatt szeretne milliárdos lenni…