Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Laetiporus sulphureus

Avatar photo
You are Reading..

Laetiporus sulphureus

Más néven sárga gévagomba. Munkába jövet pillantottam meg az egyik fán, és rögtön törtem is belőle egy kis darabot, hogy bevizsgáljam. Öröm és boldogság, életem első igazi gomba vizsgálatát végeztem el. A leíró jegyek alapján beazonosítottam, és minden hibát kizárva bizonyos vagyok benne, hogy sárga gévagombáról van szó. És ahol van egy telep, ott kell lennie többnek is. Tehát holnap reggel, vagy még ma este körbenézek, hátha találok még más fákat is, ahol megtelepedett. Amúgy kifejezetten káros fajta, már az élő fákon megtelepszik, és a gomba által termelt toxinokkal elpusztítja! Curry -s gombát akarok készíteni belőle, hogyha sikerül megfelelő mennyiséget összeszednem!

3 Comments

  1. Azért csak el kéne vinni a csarnokba bevizsgáltatni mielőtt feltálalod! Biztos ami biztos. Nem mintha nem bíznék benned….!

  2. Biztos, hogy nem purhab? Most hogy jobban megnézem….. valami ilyesmivel tömítik ki az ablakcserénél a réseket.

    • Nem, nem! Végig böngésztem több könyvet illetve szakoldalt, és egyértelműen sikerült beazonosítanom! 🙂 Egy gombával se lehet összetéveszteni, meg aztán meg is kóstoltam, csak úgy nyersen. És még minden rendben van! 🙂

Comments are closed.