Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Osztálytalálkozás

Avatar photo
You are Reading..

Osztálytalálkozás

Betyár durván telik az idő! – mondta Milán barátom, amikor 10 év után újra láttuk egymást. 15 éve, hogy a technikusi vizsgákon túlverekedtük magunkat, és szétrebbent az osztály! Mi voltunk a második évfolyam (én az elsőbe is belekóstoltam, igaz csak 1 év erejéig), akikben már nem láttak akkora fantáziát, mint az elsőben.

És láss csodát, 15 év elteltével az osztály 3/4 -e több diplomás, értelmiségi szakember! Tordai Laci arcán (aki megnyerte kis osztályunk osztályfőnöki gondjait) látszott, hogy büszke ránk. Mosolyogva hallgatta végig az életbeszámolókat, és időnként bele-bele is
kérdezett.

Az osztály nagy része nem helyezkedett el a szakmában, de a műszaki pályát szinte senki se hagyta el! Volt katasztrófavédelmi szakember, csarnokszerkezeteket tervező mérnök, épületgépészeti előadó, gépészmérnök, burkolástechnikával / burkolástechnológiával foglalkozó szakember, pneumatikus rendszerek vezérlésével foglalkozó szakmérnök, és egy bankinformatikai mérnök is.

15 év nem tűnik sok időnek, de az arcokat néha – néha nehéz volt felismerni. Kivétel nélkül mindannyian kipofásodtunk, megemberesedtünk (elhíztunk), és megjelentek azok a ráncok, amik a napi gondokat hivatottak jelezni az ember homlokán. Volt, akinek az élete kitartással és szorgalommal magasba szökkent, és volt, aki harmadik vagy negyedik pályaelhagyását is megélte. Volt, aki 3 gyerekkel büszkélkedhet (15 a legidősebb!!), és volt aki még facér, és keresi az igazit. És volt egy ember, aki mint egy világítótorony, fixen élte az életét, ugyan úgy, mint 15 évvel ezelőtt, Ő pedig az osztályfőnökünk!

Sajnos rövidre sikerült az összejövetel (5 óra kevés 15 évhez!), és hiányoztak sokan, akikről szinte semmit se tudunk.

Hiányzott Pici is, akire máig nagy szeretettel gondolunk. A 2 méteres, 130 kilós srác, aki bármikor segített, ha megkértük rá. Sajnos Ő már nem lehet velünk, a szíve gyengébb volt mint bárki is gondolta volna. 27 évesen, életének legszebb időszakában távozott. Pár hónapra rá született meg a trónörökös, aki már nem ismerhette meg az édesapját.