Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Nem mind arany, ami úgy tűnik, hogy fénylik!

Avatar photo
You are Reading..

Nem mind arany, ami úgy tűnik, hogy fénylik!

Nem szégyen, hogy rácuppantam a kuponokra. A legtöbb esetben sokkal (30%-50%) olcsóbban lehet hozzájutni olyan szolgáltatásokhoz-, termékekhez, amire az ember nem biztos hogy költene az eredeti áron.

Így volt ez a május közepén vásárolt kuponnal is, amely 650.- Ft -ért kínált a Café Dorottyában tortát és italt!

Nosza, gyorsan megnéztem, mit is kapunk ennyi pénzért. Választható sütemények: Dobostorta, Sajttorta, Krémes, Somlói galuska, Almás pite. Választható italok: Citrusos limonádé, Kávé, Cappucino, Hosszú kávé.

Elsőre egészen jól hangzott! Hangsúlyozom, ELSŐRE!

Gyorsan kalkuláltam egyet vásárlás előtt: 3 dl limonádé (950 Ft) + 1 sajttorta (750 Ft) = 1700 Ft! Hoppá, ez mégiscsak jó ajánlat!

Megvásároltam a két kupont, amelyet 2012. 06. 30 -ig lehetett levásárolni. Kicsit elhúztuk az időt, mert egyikünknek se eset útba a Váci utca, vagy ha útba eset, akkor éppen más dolgunk akadt. Végül sikerült odakeverednünk 2012. június 26 -án 19 óra környékén.

Leültünk a külső részen egy asztalhoz és vártuk a pincért, aki a szomszéd asztalnál éppen hevesen magyarázott valamit. Ahogy nézelődtem, megláttam, hogy a hölgy, akivel a pincér társalgot ugyanolyan bónuszos papírt szorongatott, mint amit mi hoztunk. A hölgy egy percen belül a lányával együtt felpattant, és sebesen távozott.

A pincér odajött hozzánk. Felmutattam a kupont gondolván, hogy ezzel lehetett a probléma az előző ügyfélnél is. A pincér szomorú arcot vágott, majd elmondta, hogy az összes sütijük elfogyott! A főnök (Vathy Tamás úr) pedig úgy döntött, hogy a felajánlott süteményeken kívül mással nem lehet „kiváltani” az akciót. Hoppon maradtunk.

Mikor jöjjünk akkor vissza? – kérdeztük. A válasz: Hát érdemes olyan 12 – 14 óra környékén jönni!

Elborult az arcunk. Mindketten dolgozunk, 8 – 9 órát, nincs lehetőségünk egy kis sütizgetésre napközben!

Megbeszéltük a pincérrel, hogy ha telefonálunk, akkor félre tesznek nekünk a süteményből.

A hét második fele azzal tellett (na jó, ez azért túlzás), hogy megszervezzük, mikor tudunk odamenni. Végül a péntek 19:00 órát néztük ki, mint ideális időpontot. Anett felhívta őket, és két Somlói galuskát félre tetettet 19:00 órára!

Pénteken sajnos elhúzódott az idő egy vásárlásból kifolyólag, így csak 20:15 -re értünk oda. Beültünk, jött is a pincér, újra lobogtattam a papírt, és elmondtam, hogy félre etettünk 2 azaz KETTŐ darab somlóit. A pincér elrohant, majd pár másodpercen belül visszajött és elmondta, hogy azokat már eladták!!!

Pffff…. Na jó, akkor mi van helyette??? Hát már semmi sincs, csak francia krémes! Furcsálkodva néztünk rá, mire rögtön magyarázkodni kezdett, hogy 300 darab (hamis, 523) kupont adtak el, és ők úgy számoltak hogy 30 nap alatt ez egyenletesen, azaz napi 10 kuponos ügyfél fog jönni. DE mivel mindenki az utolsó héten jött, ezért nem tudtak megfelelő mennyiséget rendelni.

Pfffffffffffffffffffff!!!!!

Ne haragudjon kedves Vathy Tamás úr, de ha 26 -ig, 100 adagot váltottak be, akkor a marad (a maguk számítása szerint ) 200 kupon. ez 7 napra lebontva ~ 28,5, azaz ha 30 darab süteményt rendelnek minden nap (ügyelve arra, hogy az elmúlt napokban mi volt a jobban fogyó sütemény) akkor egészen biztosan sikerül minden igényt kielégíteni. Ha egy közepesen jó cukrászdából rendelik a süteményeket, akkor ez 30 x 300 Ft, azaz 9.000 Ft kiadást jelent naponta. Ha ebből csak 20 darab megy el, akkor az (20 x 750 x 0,6) = 9.000 Ft!

Azaz ha a harminc darabból 20 -at tudnak eladni, akkor a bekerülési költségen vannak. Ha még két ember kuponos ember jön, akkor már nyereséges az üzlet!

Ennyit a kalkulációról, pedig én nem vagyok üzletvezető!!!

Végre megérkezett a sütemény és a limonádé. Elsőre kicsit felhördültem, aztán már csak beletörődve kuncogtam azon a szánalmas szarrágáson, ami a Váci utca legtöbb üzletét jellemzi! Olcsón beszerzett szart minél drágábban eladni a külföldieknek!

Caffé Dorottya, szánalmas sütemény, még szánalmasabb limonádéval
Caffé Dorottya, szánalmas sütemény, még szánalmasabb limonádéval

A kihozott francia krémes SPAR -os minőségű volt: sok kötőanyag a habban, kevés természetes hozzávalóval, olcsó tortabevonó a tetején, elázott tésztaszerűség. Minőségen aluli volt. Ennél még a BME kantinjában is jobbat kapok!

A limonádéról meg ne is beszéljünk. Két darab aszott citromnyolcad a cukros vízben, és hogy még szánalmasabb legyen, nem 3 dl, hanem kettő! Azt az 1 dl ásványvizet is kispórolták belőle a csóri kuponosoknak!

Megettük (a pontosabb szó rá inkább a legyűrtük) a krémesszerűséget, gyorsan megittuk a jégkocka és ízmentes enyhéncitromozottszódavizet, majd távoztunk a helyszínről. Mikor visszapillantottam, egy idősödő házaspárnak éppen két sajttortát hozott a pincér! Jah! Ők nem kuponnal fizettek!

Megfogadtuk, hogy a Váci utcában (és kiemelten a Caffé Dorottyában) soha az életben nem veszünk semmit!