Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Csalódás

Avatar photo
You are Reading..

Csalódás

Már többször elsétáltam egy pár hónapja nyílt pékség előtt a Karinthy Frigyes úton, de sose mentem be. Ma vettem kicsit jobban szemügyre, és úgy döntöttem, hogy benézek. A kirakatában gusztusos péksütemények látszódtak, és az egész kívülről laza-, fiatalos üzletnek tűnt. 

A táblája azt ígérte, hogy mézzel készült édességeket lehet kapni. Nosza, bementem.

Az üzletvezető hölgy valószínűleg orosz, vagy orosz utódállamból származik, az akcentusán nagyon érződött. Kedves volt, segítőkész. Az üzlet belülről már kevésbé volt laza, bennem inkább azt a benyomást keltette, mintha éppen szétcsúszna az egész. Erős káosz volt bent. Nem voltak a süteményekhez árak írva, a falra felaggatott papíron rétestről és óriás palacsintáról volt szó, de sehol se láttam egyiket se!

Végül úgy döntöttem, hogy valami sósat veszek. A köménymagos – túrós táska mellett döntöttem. A hölgy felhívta a figyelmemet, hogy kicsit csípős! Nem probléma, szeretem. Becsomagolta a kiválasztott péksütemény zacskóba, majd legnagyobb megdöbbenésemre, betette a MIKRÓBA!!!

Nálam a mikró tabu! Egy pékségben NE LEGYEN mikrohullámú sütő! Talán a reggelihez szükséges tejet, vagy kávét meg lehet benne melegíteni, de a péksüteményt?!?!?!?!

Az első döbbenetből felocsúdva kértem még egy mákos süteményt is, ami legnagyobb sajnálatomra a másik sütemény mellett landolt a mikróba!

Fizettem, a két közepes méretű pékárúért 6.00 Ft -ot hagytam ott. Kicsit sokalltam, de ha finom, akkor megérte.

Beérve a munkahelyemre, gyorsan kiszedtem a műanyag szatyorból, majd a teljesen átázott papír zacskóból (ugye – ugye mikró!!) a köménymagos – túrós táskát. 

A tésztája enyhén keletlen volt, mintha egy kezdő háziasszony kísérletezett volna egy új tészta recepttel! A töltelék elfogadható volt, engem a csípős kőrözöttre emlékeztetett, csak itt nem köménymag port tettek bele. De nem hagyott bennem maradandó emléket!

A mákos nemtudommi se hozott revelációt, nem gondoltam meg magam, és nem éreztem azt, hogy „ez igen, ezért megérte”. Olyan átlagos tésztájú kicsit mákos, kicsit birsalmás pékárú volt, amit én is bármikor el tudnék készíteni otthon!

Nagy csalódás volt ez a kis pékség! Mintha egy unatkozó anyuka próbált volna kitörni az unalomból! Pedig jó helyen van, és jó dolgokat lehetne belőle kihozni…