Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Csak a nők tudnak több dologra figyelni egyszerre!

Avatar photo
You are Reading..

Csak a nők tudnak több dologra figyelni egyszerre!

Bizton állíthatom, hogy csak a nők tudnak egyszerre több dolgora figyelni! Mi férfiak nem vagyunk megáldva ezzel a jeles tudással! Genetikailag törlődött belőlünk (talán az Y kromoszóma egyik lábában volt elrejtve??)! Rögtön megjegyzem, hogy még sok más dolog van, amiben a nők kifejezetten jobbak hímnemű társaiknál!Szemléltetni szeretném két példával, miért vagyok ebben oly biztos! A reductio ad absurdum -ot alkalmazva nem is túl bonyolult vállalkozás, tehát tegyük fel, hogy a férfiak tudnak egynél több dologra figyelni!

Első példa

Pénteken a bejárati ajtóhoz rohantam, és kulccsal nyitottam ki. Még ökörködtem egy kicsit, hogy mi lenne, ha valaki lenne otthon, ezért többször is megráztam a három kulcsból álló kulcscsomómat, hogy ezzel elriasszam. Majd kinyitva az ajtót, lepakoltam a szatyrokat a kezemből, és átöltöztem. Másnap reggel, amikor indultam volna, nem találtam sehol a kulcsomat.

Jobb zsebemben nem volt, se a polcon, a táskámban sem leltem rá! Oké, nem probléma, majd meglesz, a gombatanfolyamra úgy se szükséges!

Vasárnap reggel már kicsit idegesebb voltam, mert azért hát nem lett volna rossz, hogyha meg lett volna az a fránya kulcscsomó! Végig pörgettem, mit csináltam pénteken, de annál a pontnál nem tudtam tovább lépni, hogy bejöttem az ajtón, és az átöltözésre meg a vacsorára összpontosítottam!Végül vasárnap este került elő a kulcscsomó, a farmerom bal zsebéből.

Ha egy férfi az átöltözésre és evésre gondol, nem tud összpontosítani arra, hogy a jobb zsebe helyett a balba tette a kulcsot, és két napig úgy sétálgat, hogy meg van győződve arról, hogy elveszett!

Második példa

Reggel siettem, ezért arra gondoltam, hogy a hajszárítást és a többi fürdőszobában elvégzendő tevékenységet párhuzamosítom.

Ez a számítástechnikában egyszerűen megoldható, de nálam az életben nem!

Ha a fülpiszkáló pálcikára próbáltam figyelni, akkor a hátamat égettem meg a hajszárítóval. Ha a hajszárító került a figyelmem középpontjába, akkor a fogszuvasodás-gátló csodaszájvizet nyeltem félre, miközben a fülpiszkáló pálcikával beszakítottam a dobhártyámat. Ha pedig a szájvíznek szenteltem a gondolataimat, akkor a fülem hegyét égette meg a forró levegő, és a pálcikát leejtettem.  Mint ebből a példából is látszik, a férfiak nem tudnak összpontosítani egynél több tevékenységre!