Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Újfajta támadás

Avatar photo
You are Reading..

Újfajta támadás

A blog -ra rendszeresen érkeznek támadások, a legtöbb egyszerű comment – SPAM, illetve van néhány próbálkozás, amikor az adminisztrációs felületre próbálnak betörni.

De most valami egészen új támadássorozat indult. Ez is comment – SPAM, de hiányzik belőle a konkrét hivatkozás, vagy szöveg, amivel a saját oldalát erősíteni a kereső rendszerekben.

Jártam pár kört, mire megfejtettem, miről van szó! A blog hozzászólásai jelenleg úgy működnek, hogy az első hozzászólást mindig moderálom. Azaz csak az jelenik meg, amit én engedélyezek. Azonban a későbbiek során már ha ugyanez a blog látogató hozzászól, akkor automatikusan megjelenik, nem kell moderálni (Azonban én még ilyenkor is szoktam!! HAHAHA!).

Ezért került a hozzászólásba valami egyszerű dicsérő szöveg, hogy a moderátor elfogadja mint megbízható kommentelő. Ezután már ha újra azzal a felhasználói névvel és / vagy e-mail címmel szól hozzá, nem fog moderálásra kerülni.

Zseniális trükk! Ami miatt még érdekesebb, hogy a legfurcsább helyekről érkeztek ilyen hozzászólások (Japán, Brazília, Izrael, Jordánia, Bahrein, Oroszország, etc…)

Röviden a comment – SPAM -ről:

Egy olyan hozzászólás, amiben a hozzászóló a saját oldalára jellemző releváns szöveget helyez el, illetve gyakrabban még a saját oldalára mutató linket is becsatol. A Web kereső motorok ha megtalálják a hivatkozását, akkor előrébb helyezik a találati listán, hiszen „más web oldalak” is foglalkoznak vele.