Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Hit enter after type your search item
Mindennapi gondolatmorzsák

Képek-, gondolatok-, és minden más!

Adatok

Avatar photo
You are Reading..

Adatok

Hihetetlen, hogy viszonylag kevés információból egy ember életét meg lehet ismerni. Persze nem olyan egyszerű, mint a filmekben, de elég szépen meg lehet ismerni, főleg ha “aktív” internetes életet él.

Példának hoznám fel annak a fiatal hölgynek az esetét, akivel egyik kollégám szeretett volna megismerkedni.

A vonaton többször látta, de nem tudott róla semmi (pedig nagyon izgatta a fantáziáját).  Egyik nap egy régi ismerősével beszélt a lány, így gondolt egy nagyot, és a facebook -on megkereste ezt az ismerősét. Nem kellett sok idő hozzá, hogy az ismerőse ismerősei között megtalálja a hőn kívánt lányt. Mivel nem ismerte, ezért a nevén kívül mást nem nagyon tudott meg róla. Egy kis google -ozás után már megtalálta azt is, hogy az egyik gazdasági főiskola gólyabáljának szervezője volt.

Innen már ment minden, mint a karikacsapás! Az iskola adatbázisából gyorsan kinyerte a lány címét, telefonszámát, e-mail címét. Bejelölte a régi ismerősét a Facebook, így mér az ismerős ismerőseként még többet látott a lányból. Látta, hogy van egy német juhász kutyája, szeret biciklizni, és a Balaton Sound -on is ott volt.

Ennyi információ mér éppen elég volt ahhoz, hogy egy “véletlen” találkozás során el tudott vele társalogni, és jó benyomást tett a hölgyre az érdeklődési körére vonatkozó tudásával! 🙂